Välj om du vill visa priserna inklusive eller exklusive moms till vänster.

Helkroppssele HKW-4505

  • 559 kr

Det är naturligtvis så att samtliga delar i ett falllskyddssystem är viktiga, men det är nog ingen av de ingående delarna som påverkar den som utför ett arbete

I lager.

Det är naturligtvis så att samtliga delar i ett falllskyddssystem är viktiga, men det är nog ingen av de ingående delarna som påverkar den som utför ett arbete lika mycket som en sele gör. Den bärs kanske en hel dag direkt på kroppen och det är då oerhört viktigt att dess enkelhet i på och avtagning, dess justeringsmöjligheter, flexibla och välplacerade inkopplingsmöjligheter för säkerhet och verktyg samt stödjande vaddering och ergonomi är väl genomtänkt och fungerande.

Denna sele är en 5-punktssele som är gjord för arbete på normallutande tak, branta tak med stödlina, rope-access samt även för räddning. 

Den har "pass-through" kopplingar i ben och midja som du enkelt justerar för att anpassa selens storlek.

Den har 3 stycken fästpunkter för inkoppling av arbetspositionering (centerpunkt samt vardera sida av midjebältet), ytterligare 2 stycken för infästning av ditt fallskydd (bröst och rygg) samt två punkter för infästning av lina för verktygssäkring (bakre del av midjebältet).

Den har en ”Y” punkt på ryggen för avlastning och stöd, ett kraftigt vadderat midjebälte samt breda avlastningar för benen vars funktion är att fördela och ta upp den belastning som uppstår under arbete men också vid och efter ett eventuellt fall.

En takläggare kan kanske tycka att denna sele är i kraftigaste laget då den är lite tyngre (dock endast 2 Kg) att arbeta med än de mest enkla sådana, men när du väl hänger där över kanten efter ett fritt fall på några meter så är du antagligen inte så irriterad längre, denna selen kan då ha räddat din kropp från allvarliga skador (och kanske ditt liv), just på grund av att den ser ut som den gör.

Godkänd enligt: EN358:2008, EN361:2002, EN813:2008, EN1497:2007

  • 5 D-ringar för inkoppling av fallskydd, arbetspositionering, samt rescue.
  • 2 verktygsringar på sidorna av midjebältet.
  • Pass-through spänne i lår och midja.
  • Justerbara axelremmar samt ergonomisk ryggplatta med Y-design.
  • Vadderat brett midjestöd för bästa komfort.
  • Vadderade och breda lårstöd för bekväm och avlastande funktion.

Produktinformation

Helkroppssele: Adela, HKW-4505: Webbing - 45mm Polyester / Vaddering - Polyester, pvc foam / Metalldelar - Zinkbelagd stål / Maxbelastning 100kg / Vikt - 2Kg. / Lås - spänne/pass-through. 

Storlek: One size;170-190cm längd / Omkrets lår, max; 80cm / Omkrets midja, max; 110cm

Färg/utseende: Enligt bild.

Tillverkningsland: Taiwan.

Dokument: EN Certifikat - DoC - Manual